Wednesday, February 23, 2011

Nak Tolong atau Nak Komisen

Perangai Manusia


Alkisah...aku adalah mintak tolong sorang hamba Allah ni. Kalau ada nampak rumah nak bagi sewa bagitau la coz kitorang nak cari rumah sewa yang murah sikit utk staff. Rumah sekarang sewa mahal giler..ngalahkan bayar loan umah sendiri. Tup..tup dier pun call la bagitau ada umah sekian sekian ..rege sekian sekian..bla.bla..bla..

So kitorang pun pi la jumpa ngan owner rumah tu nak discuss kot2 leh kurang sikit lagi. Yela..sekarang fulus pun tak brape nak stabil. Borak punya borak..bincang punya bincang dapatlah kurang seratus. Owner tu kata 'bkn saya tak nak bagi harga yg encik mintak tp org tgh yakni hamba Allah ni la awal2 dah mntak komisen 1 month sewa dr sy so harap encik pun faham'. Uish...kejut beruk gak masa dengar tu. Komisen masa beli umah dulu pun baru brother tu mintak rm500. Tu pun dia urus semua. Ni tolong dapatkan umah sewa komisen smpai rm1k++. Aku mula was2 dgn keikhlasan hamba Allah ni. Tapi tulah reality kehidupan. Kerana wang..semua boleh jadi. Agaknya inilah yang dikatakan mengambil kesempatan atas kesempitan.  Apa-apapun thanks 4 everything.

2 comments:

AkmaFaizal said...

sabo ajelaa... klau nak telus kenalah cari sendiri kan.takde yg free la ni..huhu

zueyie said...

Kerana duit manusia boleh berubah..dunia..dunia..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
` ` ` ` ` ihikhik ` ` ` menari ` ` gelakguling ` ` ` ` ` ` ` adus ` tension ` ` ` ` ` ` ` ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ''