Thursday, December 10, 2009

Busy & Banjir

Busy...
Lama benar dah tak update blog ni...
Mesti boring jer kengkawan yang layan blog aku nie...(ada ker agaknyer yg layan blog aku nie..hehe)
Busy... dengan kerja-kerja akhir tahun
Busy... dengan operasi kemas rumah..(tak lama lagi kitorg akan balik semula ke kt)
Busy... dengan anakanda-anakanda
Busy... dengan jemputan-jemputan di hujung minggu.(ada gak jemputan hari biasa)
Busy... dengan tuntutan cuti hujung tahun..heheh..(tunggu entry akan dtg..tp ntah bila ntah)
Busy... dengan perkara-perkara yang kecil-kecil tapi tertangguh-tangguh

Banjir...
Balik Terengganu hari tu hujan lebat. Banjir sudah semestinya. OTW balik Besut dari Kuala Terengganu, air sungai melimpah. Nasib baik kereta kami agak tinggi, so bolehlah redah. Anakanda Amrullah suka tengok air banyak-banyak ghitu, dia kata air 'Teh O'.. Bolehlah.. Ashiilah lak takut tengok air mancut-mancut sampai ke tingkap. Layan jer la video tue..Video kami meredah banjir..


video

Tuesday, December 1, 2009

Anakku Ceria Give-Away Contest

Anakku Ceria Give-Away Contest



Seperti biasa, bila dah tak tau nak wat n3 ape, aku akan menyelitkan diri ngan contest lagi..hehe.. Contest kali ini dianjurkan oleh ibu Irfan. Kali ni kene buat sticky mode entry. Jom la kita pakat ramai-ramai memeriahkan suasana. Hadiahnya menarik tau. Nak beli sendiri.. eemm.. yang ado...:P Mana tahu rezeki anak, ibu tumpang senang..hehe..:)
Gambar pilihan ibu kali ini adalah seperti di bawah. Ceria kan... Semoga ia dapat menceriakan hati juri juga..:)


Nama Si Comel : Nurul Ashiilah Bt Mohamad Sabri
Umur : 9 Bulan ++

Jom kita tengok syarat-syaratnya...

1. Be a follower of http://mystory-noriza.blogspot.com/ - done
2. Be a follower of http://jommainkutu.blogspot.com/ - done
3. Put entry contest in your blog (sticky mode entry ya!) dengan gelagat anak anda yang paling ceria. - done
4. Copy the contest banner into the blog entry with the contest link in your entry http://mystory-noriza.blogspot.com/ - done
5. Place the Contest banner in your sidebar with link back to the contest entry (no link back will be disqualified) - done
8. Leave a comment on this post (Anakku Ceria Give away Contest) for me to pick up the winner. - done
Syarat-syaratnya;
1.Terbuka kepada ibubapa yang mempunyai anak/anak sedara/ di bawah usia 24 bulan.
2. Satu contestant 1 entry sahaja
3. Contest bermula dari 22 October 2009 sehingga 22 November Nov 2009
4. Proses pemilihan pemenang akan dilakukan oleh juri-juri yang dilantik oleh penganjur.
4.Gambar pemenang akan dipamerkan di blog penganjur
5.Proses pemilihan pemenang oleh juri adalah muktamad

Tentang Hadiah pulak!Jeng jeng ini hadiahnya
* 1 Vantage Cookware 3.0L












Memang berbaloi-baloi...

Thursday, November 19, 2009

Alahai...Student Sc.Comp..

Nak dijadikan cerita...


Pagi tadi hubby ku ada sessi interview orang...
antara jawapan2 yang "Lu Pikir la Sendiri" (tak diingini dari seorang pelajar sc.comp) dalam menjawab soalan interview..

kes 1:
soalan: bahasa pengaturcaraan apakah yang anda biasa gunakan..?
jawapan: bahasa inggeris...(dengan confident nyer)
(sakit perut dah nak tahan gelak.. hubbyku dah tak leh nak soal.. tahan gelak..nasib baik kawan dier leh control..meneruskan sessi interview)

kes 2:
soalan: biasa buat programming?
jawapan: programming saya tak biasa buat..pengaturcaraan saya biasalah..
(ish..ish..tak sama ker programming ngan pengaturcaraan..sakit..sakit..)

kes 3:
soalan: biasa dgn java?
jawapan: biasa, dulu masa saya biasa buat programming C++, saya compile dengan java, guna java jre..
(ni satu lagi jawapan pecah perut...control...control...:)) )

kwn hubby: wei.. payah jugak nak ambik orang yang 'tahu' programming rupa-rupanyanya.
hubby ngan kawan dier dah selok gelak lepas interview... ish.. ish.. bagi malu budak sc.comp tul la dorang nie...

siapa yang malu??..lu pikirla sendiri...wawaakahakaha...:))

p/s: kepada mereka-mereka yang nak pi interview, pastikan ilmu cukup di dada, jangan jadikan diri anda bahan gelak .

tak pernah terlintas/terbayang pun student sc.comp pi interview, ada gak orang yang lawab lagu tue. Soalan asas lak tue.. sakit jiwa.. sakit jiwa..

korang rasa mana yang paling "best" sekali. Aku pilih kes 1. Aku yang dengar pun dah gelak guling-guling..apa ntah lagi orang yang ada kat situ...sekali lagi.."Korang pikirla sendiri"...

Tuesday, November 17, 2009

CUTEST BABY IN BLUE CONTEST

CUTEST BABY IN BLUE CONTEST



Alamak..dah nak tutup nie..sempat ke er. Harap-harap sempatlah ye juri. Bukan saja nak wat n3 lambat..tp kelewatan yang sangat tak disengajakan..jangan marah nnt cepat tuo...smile..:) Contest kali ni dianjurkan oleh pn.Eliza. Gambar pilihan ibu pula adalah seperti di bawah. Moga-moga gambar ini juga menjadi pilihan juri. Insyaallah...

Nama Si Comel : Nurul Ashiilah Bt Mohamad Sabri
Umur : 9 Bulan genap (birth:17/02/2009)

secara rasminya contest ini dilancarkan dari:
24 October 2009 hingga 17 November 2009


TERMA & SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

1. Terbuka kepada kesemua blogger yang menjadi follower saya secara langsung & tak langsung - noted

2. Dengan Sukahati dan rela hati menjadi FOLLOWER saya di Blog ini.. - done

3. Linkkan -elizakru.blogspot.com di blog anda - done

4. Sila Add kan Banner Contest di side bar blog memasing...banner tersebut mestilah di link kepada entry contest ini - done

5. Sila buat special entry utk contest ini dan upload 1 keping gambar anak uols in blue..tak kisah la pakai baju biru ke, kasut biru ke, as long ada biru - done (baju biru)

6. Sila link kan url blog anda di comment saya ini bagi memudahkan saya melihat pernyertaan anda. - done

7. Pemenang akan dipilih oleh juri profesional berdasarkan kecomelan baby dan kualiti gambar serta gambar yg menarik perhatian juri

8. Had umur baby uols :- newborn ~ 5 tahun

9. Oleh sebab ini kali yg ke 5 punye anniversary, so akan ada 5 pemenang ..hadiahnya? tungguuuuu.........

p/s: Jangan lupa tulis nama dan umur baby uols ye! -done

Sunday, November 15, 2009

Amrullah vs Susu Botol

Bilalah agak-agaknya..

Dah lama dah anakanda Amrullah tak guna barangan nyusu dier tue. Susu tue pun dah nk kene buang. Sejak anakanda Ashiilah dilahirkan sehingga kini, Amrullah dah tak nak minum susu botol. Buat kat cawan pun tak nak. Milo cawan jer ok. Dulu masa nak ajar anakanda Amrullah nyusu botol pun agak sukar. Sampai main nyorok-nyorok. Ingatkan bila Ashiilah lahir Amrullah cerai netek, rupa-rupanya cerai susu botol. Dia jeles tengok adik dier leh netek. Sekarang aku dalam usaha untuk memujuk anakanda Amrullah nyusu botol semula. Yelah, Ashiilah dah semakin membesar. Dah semakin kuat nyusu. Tanganku pun semakin tak berapa larat nak tampung dua-dua, makin terasa lenguhnyer. Makin lama anakanda-anakanda makin membesar bagai johan.. Baru-baru nie belikan anakanda susu Dutch Lady 1 2 3 Coklat pun tak jadi. Agak-agaknya bilalah anakanda Amrullah nak berenti netek nie..ish..ish.. Minumlah susu botol balik..nak lah..nak lah...Amrullah kan good boy...

Friday, November 13, 2009

My Funniest Baby Contest

My Funniest Baby Contest



Contest kali ini dianjurkan oleh UmiDanish. Dah lama dah aku mark contest ni, tapi takde kesempatan nak buat n3 lagi. So dah nak due date barulah kalang kabut. Kalut..kalut.. So gambar pilihan ibu kali ini seperti yang di bawah. Semoga menjadi pilihan juri juga. Funniest tak?? Cute gak kan..hehe..:)

Kategori A


Nama Si Comel : Nurul Ashiilah Bt Mohamad Sabri
Umur : 8 Bulan 3 Minggu

Contest kali disponser oleh:

Sponser 1 : Babyumishop (http://www.babyumishop.blogspot.com/)

Babyumishop ada menjual pelbagai jenis barangan daripada keperluan anak, ibu dan kesihatan seperti minuman herba, set lepas bersalin dan bio aura water filter. Selain itu, babyumishop juga membuat skim kutu cloth diaper, ini membolehkan ibu-ibu mempunyai cloth diaper melalui kutu (lebih kurang sama seperti ansuran), tak perlu keluar duit sekali sedebuk untuk membeli cloth diaper. Yang paling aku suka ada juga barangan tupperware. Aku memang guna barangan tupperware ni, tahan lasak oo.. Breastfeeding Gadjet pun ada, harga agak berpatutan. Selain itu Melilia Soya Organic dan pil ASI pun ada, bolehlah cuba untuk tambah susu badan.

Sponser 2 : IT@RLiiT's BeutiQue & Beuty Centre (http://www.hidupharmoni.blogspot.com/)

IT@RLiiT's BeutiQue & Beuty Centre pula lebih kepada produk penjagaan kesihatan, pakaian wanita dan kanak-kanak. Ada pakaian kanak-kanak lelaki dan perempuan, sangat cantik dan comel. Design pun menarik dan tersendiri. Selain itu ia juga turut menawarkan produk kesihatan yang berkualiti tinggi seperti krim payudara peurafirm dan eumora beauty bar. Blausnya juga cantik-cantik malah ada yang handmade. Ia juga turut menawarkan barangan/air ECPI, sesiapa yang nak jadi ahli ECPI pun boleh..:)


Sponser 3 : Moms&babyshop (http://www.momsandbabyshop.blogspot.com/)

Momsandbabyshop pula lebih kepada jualan barangan cloth diapers dan Jus Mate 5 serta Susu HI Goat HR. Terdapat pelbagai pilihan cloth diapers ditawarkan dengan harga yang berpatutun. Susu HI Goat HR pula sesuai untuk mereka yang alahan kepada susu lembu disamping khasiatnya yang tersendiri. Di sini juga ada menjual Jus Mate 5 diet. Kalau anda beli 3 kotak, anda akan dapat harga pengedar..berbaloi-baloi..



Syarat Penyertaan:

- Jadi Follower Umidanish dan sponsor2 serta add Umidanish dalam bloglist anda - done
- Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini - done
- Membuat entri mengenai contest ini diblog anda - done
- Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda dengan aksi Funny yang paling menarik hati para juri. Sila nyatakan nama si comel dan umurnya. Sila juga nyatakan apa yang terdapat di semua blog sponsor umidanish.
- done
- Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke Umidanish dan semua sponsor (no link back will be disqualified) - done

Sponser 1 : Babyumishop (http://www.babyumishop.blogspot.com/)

Sponser 2 : IT@RLiiT's BeutiQue & Beuty Centre (http://www.hidupharmoni.blogspot.com/)

Sponser 3 : Moms&babyshop (http://www.momsandbabyshop.blogspot.com/)


- Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini. -done
- Hanya satu sahaja pemenang bagi setiap kategori, jadi pastikan anda meletakkan satu gambar baby anda yang memiliki aksi lucu paling cutes.
- Semua penyertaan akan diadili oleh parajuri yang akan dilantik oleh umidanish sendiri.


Saturday, November 7, 2009

Muhasabah diri untuk yang bergelar Isteri

Juga sebagai peringatan untuk diri sendiri ..


Beberapa hari yang lepas aku terbaca petikan dari blog ctkusut yang lebih aku kenali dengan ctkuyu. Tertarik aku dengan n3 dia hari tue. Hal berkaitan isteri. Ini kerana sekarang ramai isteri di luar sana yang lupa bahawa mereka adalah seorang wanita yang bergelar 'isteri' kepada seorang lelaki bergelar suami. Marilah sama-sama kita muhasabah diri. Aku copy n paste jer dari ko,ctkusut, halallah er.

Sabda Rasulullah saw :
" Kebanyakan ahli neraka adalah terdiri daripada kaum wanita." Maka menangislah mereka dan bertanya salah seorang daripada mereka: " Mengapa terjadi demikian, adakah kerana mereka berzina atau membunuh anak atau kafir? " Baginda menjawab : " Tidak, mereka ini ialah mereka yang menggunakan lidah menyakiti hati suami dan tidak bersyukur akan nikmat yang disediakan oleh suaminya." (Muslim)

Sabda Rasulullah saw :
" Aku lihat api neraka, tidak pernah aku melihatnya seperti hari ini, kerana ada pemandangan yang dahsyat di dalamnya. Telah aku saksikan kebanyakan ahli neraka ialah wanita. Rasullullah saw ditanya: " Mengapa demikian ya Rasulullah? " Baginda menjawab: " Wanita mengkufurkan suaminya dan mangkufurkan ihsannya. Jikalau engkau berbuat baik kepadanya seberapa banyak pun dia masih belum merasa berpuas hati dan merasa cukup." (Riwayat al-Bukhari)

Sabda Rasulullah saw :
" Apabila perempuan keluar rumah, sedangkan suaminya membencinya, dia dilaknat oleh semua malaikat di langit, dan semua apa yang dilaluinya selain daripada jin dan manusia sehingga dia kembali. " (Thabarani di dalam al-Awsat)

Semoga ia dapat menjadi penduan dalam hidup kita.
To my lovely hubby " Maafkan di atas segala kekilafan diri ini. Sesungguhnya isterimu ini hanyalah seorang insan kerdil yang biasa yang tidak lari dari melakukan kesilapan..:-* "

Tuesday, November 3, 2009

Cute Baby In Costume Contest

Cute Baby In Costume Contest


Meh pakat ramai-ramai kita ber'contest' lagi. Kali ini contest Cute Baby In Costume dianjurkan oleh Intan aka babyIntan. Sangatlah cute baby harimau dalam gambar banner tue. Kali ni ibu memilih gambar di bawah, anakanda Amrullah dengan baju 'pooh'nyer. Gambar tu jer pun yang ada..heheh..:) Harap-harap gambar tu diterima juri. Mula-mula sangatlah susah nak suruh anakanda Amrullah pakai baju tue (masa tu baru beli), dah pakai taknak bukak-bukak lak dier. Ibu rasa cute sesangat anak ibu masa ni, harap-harap di mata juri pun begitu juga..:) Enjoy the picture....:D

Nama Si Cutie : Ahmad Amrullah B. Mohamad Sabri
Umur : 2 tahun 3 bulan

BabyIntan’s Giveaway ini akan berlangsung mulai 20th October 2009 – 7th November 2009 at 7 p.m.

Contest ini tidak memerlukan anda menjadi follower my blog but kalo nak gak, ucapan terima kasih buat yg sudi :) - done

Jom kita “intai” syarat-syarat penyertaan…
· Add blog BabyIntan dalam bloglist anda - done
· Sila letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini - done
· Buat entri mengenai contest ini di blog anda - done
· Only for mummy/daddy blogger yg mempunyai anak yg berumur dari 1 bulan hingga 3 tahun sahaja - noted
· Dalam entri anda, sila upload SATU (1) SAHAJA gambar anak yg paling CUTE mengenakan costume - done
· Sila nyatakan nama si cutie dan umurnya sekali - done
· Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIntan (no link back will be disqualified) - done
· Bila dah siap dan berpuas hati dengan gambar pilihan, sila lah tinggalkan link entri anda di entri ini - done

Mikylayna Giveaway

Mikylayna Giveaway


Assalamualaikum,
Ni la first time aku join giveaway. Mikylayna Giveaway ini dianjurkan oleh kakSab. Jom kita pakat join ramai-ramai memeriahkan lagi majlis.

Koleksi Mikylayna sangat menarik dan unik kerana designnya hanya terdapat di Mikylayna sahaja. Ini kerana ia adalah "handmade". Hasil tangan yang sangat comel yang kreatif. Kombinasi warna yang pilih juga sangat menarik. Sangat sesuai untuk kanak-kanak perempuan terutamanya. Sebagai tanda sokongan untuk kakSab aka Mikylayna Online Shop, di bawah aku paparkan antara hasil kerja tangannya. Sangat-sangat menarik bukan... All the best 4 ur business kak..!


Dan klau aku menang (harap-harapnya lah..hehe)..aku berminat ngan klip di bawah tapi nak letak nama Ashiilah (baby girl kite la tue). Ashiilah dah besar dan ada rambut skit, lehla guna. Mesti comel sangat bila dipakai. Sekarang ashiilah tak berapa ada rambut lagi..heheh



hadiah nya...

1. 4 hairclips baru + 1 hairclip lama
2. 2 hairclips baru + 1 hairclip lama
3. 1 hairclips baru + 1 hairclip lama

* hairclips baru yg dlm gambar
* hairclips mengikut pilihan hati anda

cara nya...

1. terbuka kpd followers mikylayna shj... yg belum tu cpt2la follow ye... letakkan mikylayna dlm blog list anda - ok
2. buat entry mengenai mikylayna's giveaway - ok
3. nyatakan apa yg anda lihat menarik tentang koleksi mikylayna dan pilih satu hairclip yg paling anda rasa comel sgt (kalau anda menang,clip ni akan mnjadi milik anda) - ok
4. jgn lupa tinggalkan link & email anda di sini - ok

* boleh gunakan gambar2 dr koleksi mikylayna utk entry anda

giveaway ini akan ditutup pada 12.00 tengahari, Sabtu, 7 Nov 2009

Friday, October 30, 2009

Otomen Hadhari

Kenapa Otomen Hadhari?

Ingat tak n3 sebelum ni pasal anakanda Amrullah dengan koleksi otomen dier tu. Kan ada 'sekawan' otomen kecik, dia panggil tu otomen hadhari. Nak tahu kenapa? Moh kita layan video klip di bawah. Kan banyak otomen tengah menari. Download dari mana lagi, youtube ler.. Tu memang video klip peberet amrullah tue. Kalau nak suruh dia duk senyap, play jer video ni, duk ngadap komputer jela dier nanti.

Layan..
video

Contest Online Senyuman Ceria Si Comel

SENYUMAN CERIA SI COMEL.

Assalamualaikum,
Buat julung2 kalinya, SMILEYKIDZ ingin menganjurkan
ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL.


Gambar yang menjadi pilihan ibu Ashiilah seperti yang di bawah. Semoga ia juga menjadi pilihan juri...:)


Nama Si Comel : Nurul Ashiilah Bt Mohamad Sabri
Umur : 8 Bulan 2 Minggu pada 31 Okt 2009

Hadiah yang ditawarkan adalah:
Pemenang Utama x 1 org:
Outdoor fotografi selama 1 jam
~unlimited shots~
~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~

Pemenang sampingan x 2 org:
Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50

So apa tunggu lagi???
Sertai online contest ini sekarang. :)

Online contest ini di buka dari tarikh:

15th Oktober 2009 - 31 Oktober 2009 jam 11.59mlm.

Terbuka kepada si comel berusia 1day - 4 thn sahaja.

Cara2 penyertaan?

  • Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda - ok
  • Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini - ok
  • Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda - ok
  • Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai. - ok
  • Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya. - ok
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ .- ok
  • AMARAN: no link back will be disqualified - noted
  • Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini. - ok
  • Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di link ini.

Otoman 'beranak' lagi...

Koleksi Ultraman anakanda Amrullah..













Korang nampak tak yang otoman dah mula 'beranak' kat umah aku. Ni semua gara-gara en.Abah beli otoman betina (yang besor tu). Tu yang beranak banyak tu. Mak otoman tu pun dah bocor ckit sekarang tp tak dapat dikesan bocor kat mana. Jenuhla ibu tiap kali mak otoman tu lembik, anakanda suruh pam. Sejak tu, dari sehari ke sehari bilangan otoman bertambah di rumah aku. Yang gembira pastinya anakanda Amrullah. Aku pun gembira gak, bahagian 'mengugut'. Kalau anakanda tak nak makan, aku ugut nak buang otoman dia, nescaya abis dimakan nasi tu..hehe..aci ker? Sekarang dinasor ngan toyol digi dah di'cap' sebagai raksasa. Tu yang kalau susun kene letak skali. Kira satu korum la tue. Takpelah, asalkan anakanda bahagia, abah ibu tumpang gembira. Semoga anakanda sentiasa gembira dan ceria selalu. AbahIbu sentiasa menyayangi anakanda2. Jangan nakal-nakal ye...muarhhhhh

Thursday, October 29, 2009

Cutest Baby In Walker Contest

Cutest Baby In Walker Contest


Assalamualaikum,
Nampaknya makin rancak blogger-blogger menganjurkan contest online ni. So aku seperti biasalah, penyertaan last minute lagi. Tak sempat la nak buat n3 awal-awal, tp nak join gak..hehe..boleh kan..jangan mare. Moh kite pakat meriahkan majlis.. Contest Cutest Baby In Walker ini dianjurkan oleh ometomei aka orked.

Nama Si Comel : Nurul Ashiilah Bt Mohamad Sabri
Umur : 8 Bulan 2 Minggu pada 31 Okt 2009

Masa ni Ashiilah tengah cuba untuk melepaskan diri dari duduk di dalam walker. Mintak simpati ibu suruh angkatlah tu. Anakanda ni tak berapa suka duduk dalam walker, kejap jer mulalah berbunyi. Tidak seperti abang dia dulu. Biasalah lain anak lain ragamnya. Layan...

Pendapat tentang walker
Saya pun pernah juga buat research tentang walker ni tahun lepas. Masa tu baru nak beli walker untuk anak pertama. Macam-macam pendapat pernah saya baca. Dan ada juga pendapat ada yang menyatakan walker ni kurang sesuai kerana ia boleh skip perkembangan baby secara normal,bahagian pinggang ke bawah tak kuat sebab ada bantuan dari walker. Tapi secara peribadi berdasarkan pengalaman sendiri, walker ni dapat membantu anak berdirikari, kerana mereka boleh bergerak sendiri. Sebagai surirumah ia juga dapat memudahkan saya dalam membuat kerja seharian. Namun kita perlulah sentiasa memantau pergerakkan anak kerana walker ni agak laju, takut anak terbabas ke mana-mana. Takut juga kalau anak kita pergi ke tempat yang mempunyai barang bahaya dan mencapai barangan tersebut. Pemilihan walker juga penting untuk memastikan anakanda selamat. Pilihlah walker yang bertayar banyak (direkoman/diberi tips oleh staff Anakku) untuk mengelakkan walker mudah terbalik bila anak kita turun dari satu aras ke aras lain. Belilah walker yang agak stabil supaya bila dipijak/dipanjat ia tidak mudah terbalik. (Abg ashiilah rajin benor memanjat walker ni) Ini kerana walker adalah objek ringan. Berdasarkan ciri-ciri itulah kami membeli walker yang digunakan anakanda sekarang. Alhamdulillah semua selamat.

Bermula 6 Oktober hingga 31 Oktober 2009
Kepada kengkawan blogger yang sudi nak join..ape tunggu lagi…jom join same..
3 pemenang
akan dipilih mengikut gambar yang menarik dan pendapat kreatif.
Hadiah menarik dan istimewa akan diterima oleh pemenang


Syarat Penyertaan • Jadi Follower ometomei dan add ometomei dalam bloglist anda. - ok
• Umur si comel mestilah tidak lebih 2 tahun - ok
• Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini - ok
• Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel yang berada di dalam walker - ok
• Ceritakan pendapat anda tentang walker tersebut (baik dan buruk)
- ok
• Sila nyatakan nama si comel dan umurnya - ok
• Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini. - ok

Saturday, October 24, 2009

Streamyx oh.. Streamyx

TMNet Oh.. TMNetAdus..tak abis lagi masalah line internet kat tempat kita ni. Lepas satu, satu.. Dahlah support pun cam 'yang ado jer'.. Kata peneraju teknologi. Acu cuba try test banding teknologi internet kita ngan negara Korea? Janganlah wat perbandingan ngan negara eehhmmxx. Ambiklah contoh terbaik kalau kita nak jadi di antara yang terbaik. Geram gak esei di buatnyer. Ni nak story skit, bukan nak menjatuhkan mana-mana pihak, sekadar pengajaran dan pembelajaran kepada 'mereka' yang nak belajar . Baru ni line internet rumah kong. Paling tensen skali hubby ku la. Dia mana leh wat kerja klau takde internet. So dia pi la buat aduan kat telekom pasal streamyx kat rumah takleh access internet. Hubby dah kata port telekom rosak rasanya coz line telefon ada. So dorang kata paling lewat 2 hari, coz nak kene siasat dulu baru ambil tindakan. Okla, 2 hari hubby ku terima. Hari ketiga masih tiada khabar berita. Hubby dah berbulu. Selalu sangat wat 'janji-janji manismu' dorang ni. Langkah seterusnya perlu diambil. Hubby pun watlah aduan kat BPA (Biro Pengaduan Awam). Test skali berfungsi ker tak BPA ni. Takut indah khabar dari rupa. Pagi buat laporan ke BPA, petang tu call slalu orang TMNet. Rupanya pihak BPA dah menyusul masalah ni kat dorang. Kira BPA bukan sekadar indah khabar jerla. Pihak TMnet yang call pun cakap 'lembut mak oii'. Klau dari hari tu camni kan bagus. Baru la orang respect. Esoknyer pepagi wakil tmnet dah datang rumah, check. Hubbyku dah cakap port dorang rosak tak caya nak gak check. Lantak korangla, janji masalah ni diatasi dengan segera. Lepas check pakcik tu pun bgtau, port kitorang ni masalah. (kan esei dah khoba tak cayo, inget esei ni buta teknologi sangat ko). Tak lama pastu, dorang call lagi, suruh check. Alhamdulillah, dah ok. Anyway thanks 2 pakcik streamyx. So pasni klau ada apa-apa masalah aku akan terus ke BPA, baru dorang ni nak bertindak, klau tak ambil lewa jer. Camno la nak maju. Bukan nyer kite guna free. Bayar tau, full payment lak tu. Bukan ada discount pun. Korang pklah sendiri..

Monday, October 12, 2009

Raya Puasa 2009

Raya EidilFitri 2009



Akhirnya post jugak n3 tentang raye tahun ni. Syawal pun dah abis. Tp tkpe, bukan blog orang lain pun, blog sendiri. Kat atas tue antara gambar yang di'snap' di hari raya. Raya tahun ni tak banyak beza dengan raya-raya yang sudah. Kami masih lagi berpagi raya di Klang. Malam tu terus bertolak balik ke Terengganu. Cuma yang berbeza ckit, malam raya aku masih di rumah (tuntutan kerja en.Abah ), kalau sebelum ni malam raya kat umah mak di Klang. So tak dapatlah merasa suasana hingit-bingit mak budak, anak budak membuat persiapan terakhir. Dan selalunya emaklah orang yang paling cbuk skali. Jom layan jelah gambar tue...:D

Contest wansteddy: love teddy bear.

Contest wansteddy: Love Teddy Bear.


Assalamualaikum kepada pengunjung blog ku. Nampaknya aku masih di dalam mood contest lagi. Mengatasi mood n3 raya nampaknyer.. Jangan mare. Contest kali nie cam cute jer bunyi coz melibatkan teddy bear. Sememangnyer aku ni peminat teddy bear. Tu yang semangat lebih..kuikhiik:P. Contest wansteddy: love teddy bear ini di anjurkan oleh MummyAliya aka wansteddy. Penyertaan last minute lagi. Nasib baik MummyAliya kata masih sempat. Leh la aku join contest lagi..heheh..:) Contest jangan tak contest. Kali ni gambar anakanda Ashiilah dipertaruhkan. Aku suka sangat tengok gambar ni. Kenapa? ....bersambung

..(untuk memenuhi syarat no.7)..sambungan..
Aku suka sangat gambar ni kerana anakanda Nurul Ashiilah nampak gembira sangat-sangat. Tengoklah senyuman anakanda, sampai ke telinga. Tapi takde gigi, nampak gusi jer...:D Agaknya Ashiilah geli digeletek dek teddy bear tue kot. Betullah orang kata, kalau ada masalah tengoklah baby. Tiap kali bila aku tengok gambar ni, dengan ibu Ashiilah terasa kegembiraan anakanda. Tenang rasa di hati. Hilang segala masalah. Semoga anakanda setiasa hidup di dalam ketenangan dan kegembiraan. Muarhhhhh tuk anakanda..


Syarat-syarat wansteddy contest....


1. Jadi follower wansteddy. - done

2. Taruk link blog wansteddy kat bloglist anda. - done

3. Tepek banner contest wansteddy kat sidebar blog anda. - done

4. Sediakan satu n3 yang bertajuk contest wansteddy: love teddy bear. - done

5. Adakah anda meminati teddy bear? Berikan jawapan ya atau tidak. - Ya

6. Tepek gambar mana2 gambar anda atau ahli keluarga anda yang paling anda sukai. Tak kisah la gambar masa kecik mahupun gambar terkini. Pastikan gambarnya jelas. Anda dialu-alukan meletakkan gambar bersama teddy bear (tiada paksaan). - done

7. Ceritakan kenapa anda sukakan gambar tersebut.- done

@ Si Comel Berbaju Raya Contest

@ Si Comel Berbaju Raya Contest


Nampaknya entry kali ni bercontest lagi ibu Amrullah dan Ashiilah ni. Sejak menceburi 'bidang contest' ni asyik rasa gatai tangan jer nak join. Biaq tak pernah menang pun. Kuikuiikui..:D. Takpe, semangat tuk join memeriahkan suasana tu yang penting. Hehe..:P. Contest Si Comel Berbaju Raya ini dianjurkan oleh BabyIbu. Ada 2 kategori, Kategori A (Boys) dan Kategori B (Girls). Kali ni aku try join kedua-dua kategori. Mana tahu ada rezeki anakanda. Contest ini disponsor oleh Gin & Jacqie,Sherry, eoe Online, leanalittleshop, TH , Mia dan Niko Tapi anakanda tkdelah gambar posing proper ngan baju raya. Harap-harap BabyIbu masih leh terima pakai gambar-gambar di bawah ni.

Kategori A (Boys)

Nama : Ahmad Amrullah B. Mohamad Sabri
Umur : 2 tahun 2 Bulan

Tahun ni anakanda Berbaju Melayu Johor. Tema Biru. Beli siap jer masa balik Kuala Terenganu aritu. Gambar di ambil di dalam kereta, on the way balik ke Besut,Terengganu dari Kuala Terengganu. Tengoklah siap berbekalkan kuih raya lagi. Masa ni ibu nak minta ckit kuih bijan tu tapi anakanda Amrullah tak kasi, tu yang muncung jer tu mulut. Kuih peberet ibu tue.

Kategori B (Girls)


Nama : Nurul Ashiilah Bt. Mohamad Sabri
Umur : 7 Bulan 3 Minggu

Ni lak gambar Ashiilah masa tengah tunggu ibu bersiap. En.Abah yang snap gambar ni. Biasalah anakanda2 dan abah siap dulu, ibu siap kemudian. Agaknya apalah yang difikirkan Ashiilah tue. Tengah duk berkira-kira duit raya yang bakal diterima kot. Almaklumlah, ni kan kali pertama Ashiilah menyambut raya. Baju tue dijahit oleh nenek Ashiilah. Terima Kasih nenek. Terima kasih daun keladi, tahun depan jahitkan lagi leh....:D

Sebagai hiasan... Ni la di antara aksi dua beradik di dalam kereta sebelum sampai Besut. Senang hati ibu bila tengok si Along dah panda jaga si Adik. Kalau dulu along jeles-jeles, sekarang dah leh jadi kawan bermain. Layan...


Cara Penyertaan
Pertandingan dibahagikan kepada Kategori A (Boys) dan Kategori B (Girls)
  • Pertandingan dibahagikan kepada dua fasa:
  • Fasa 1: 23 September 2009 – 15 Oktober 2009 - Semua peserta submit gambar Si Comel Berbaju Raya.
  • Fasa 2: 16 Oktober 2009 – 31 Oktober 2009 - Top Ten akan dipilih. Pemenang akan dipilih berdasarkan undian.

Syarat Penyertaan

  • Jadi Follower BabyIbu dan add BabyIbu dalam bloglist anda-done
  • Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini - done
  • Membuat entri mengenai contest ini diblog anda - done
  • Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda berbaju raya (berbaju raya = baju kurung/baju melayu) - done
  • Sila nyatakan nama si comel dan umurnya - done
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan semua sponsor (no link back will be disqualified) - done
  • Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.- done
  • Klik sini untuk Q &A

Hadiah

Bagi Kategori A:

Hadiah Pertama
-Casual Meg daripada Gin & Jacqie
-Necklace by S daripada Sherry
-120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online
-RM30 Gift Card daripada leanalittleshop

Hadiah Kedua
-Reversible gemstone ring imported from US daripada TH
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Ketiga
-Eyeko: Silver shopper (imported from UK) daripada Mia
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Bagi Kategori B:

Hadiah Pertama
-Colorful Sally daripada Gin & Jacqie
-Pretty Birdie Earrings daripada Niko
-120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online
-RM30 Gift Card daripada leanalittleshop

Hadiah Kedua
-Reversible gemstone ring imported from US daripada TH
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Ketiga
-Eyeko badges and postcard set (imported from UK) daripada Mia
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Misteri
Terdapat hadiah misteri khas untuk referrer terbanyak sepanjang tempoh contest (diadili guna Google Analytics)..more info

Aksi Di Aidilfitri Contest

Miela77 Aksi Di Aidilfitri Contest.

Assalamualaikum kengkawan. Dah lama benar umah maya ni aku tinggalkan..bagi rehat ..cuti raya. Mula-mula ingat nak buat entry tentang raya. Alih-alih terbuat entry tuk contest lak. Konon-konon tengah pilih gambar tuk entry rayalah, skali ternampak gambar kat bawah ni. Rasa macam sesuai jer untuk contest yang dianjurkan oleh miela77 ni. Tu yang layan contest dulu tue. Hehe..Alasan..alasan.. Boleh ghitu.:) Jomla kita pakat join
Miela77 Aksi Di Aidilfitri Contest ni ramai-ramai. Bagi memeriahkan suasana.. Moh kite...


Ni la gambar yang telah menjadi pilihan aku.

Gambar ni di ambil di pagi raya baru-baru ni, Raya Eidilfitri 2009. Sesi bergambar selepas sesi bersalam-salaman dan bermaaf-maafan. Aku memilih gambar ini kerana nampak "happy" jer dengan pelbagai telatah anak-anak/cucu-cucu bersama atuk dan nenek mereka. Ini adalah sesi bergambar di antara atuk nenek/ ibu dan abah ku bersama cucu-cucu, seramai 18 orang semuanya. Cukup susah nak suruh anak-anak kecil ni berkumpul. Tengoklah, ada yang nak menangislah, ada yang ketawa, ada yang bermuka serious, ada yang cuba melepaskan diri, ada yang tak nak masuk 'korum' dan tak ketinggalan jugak yang tengah duk berposing control ayu & macho. Atuk nenek tak kering gusi ketawa, sampai terkeluar air mata. Takpelah, yang penting kesemua 18 wajah comel cucunda-cucunda dapat dipotretkan bersama atuk dan nenek walaupun dengan pelbagai aksi dan keletah. Ni ada 2 orang lagi adik aku tak kahwin, makin meriahlah suasana nanti. Gambar ini patut dipilih sebagai pemenang kerana gambar yang spontan tapi penuh bermakna. Hanya dengan melihat gambar ini, pasti membuat anda tersenyum. Sesekali berkumpul dah besar rupanya keluarga Hj.Nordin ni. Dari suasana syahdu, berair mata kesedihan kepada suasana air mata gembira. Itulah uniknya Syawal, sedarkah kita. Syukurilah ia..

Produk UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal
Sebenarnya aku pun baru mengetahui tentang kewujudan produk ini. Terima kasih kepada miela77 kerana telah memperkenalkan produk Antivirus Formula Bio-Tech Herba ini kepada aku secara tidak langsung. Ia menarik perhatianku untuk membuat research tentang kelebihan produk ini. Terutamanya apabila ia menyatakan yang produk ini suci dan asli. Selain dapat mengubati pelbagai jenis penyakit seperti H1N1 (ini yang penting), demam, selsema, sakit tekak, batuk, sesak nafas (ini kerana ia boleh meningkatkan kadar oksigen dalam tubuh), ia juga dapat berfungi sebagai penyah toksik dalam badan. Selain itu, ia juga berfungsi untuk melancarkan sistem perjalanan darah dan sistem penghadaman. Ia juga dapat meningkatkan kadar imunisasi tubuh kita. Secara tidak langsung, apabila kadar imunisasi tubuh kita meningkat, ia dapat mencegah kita dari mudah dijangkiti penyakit dan menyembuhkan luka dengan cepat. Ia kerana sel kulit dapat bertindak dengan pantas. Satu lagi, produk ini bagus kerana ia sesuai untuk semua peringkat umur, dari baby sehinggalah dewasa/tua dan mudah ia digunakan. Memang berbaloi-baloi..

Apakah Syarat-Syaratnya?


Pertama : Uols perlulah menjadi follower Miela77 dan mesti add http://miela77.blogspot.com/ kat link kengkawan uols. - done

Kedua : Uols perlu copy banner diatas dan tepek kat entri dan sidebar uols dengan linkback ke blog daku. - done

Ketiga : Buat entri dan Uols tepeklah gambar Aksi Di Aidilfitri yang paling spontan dan cerita ttg aksi tersebut. Tak kisahlah aksi macam mana dan zaman bila janji spontan dan mencuit hati sesiapa yang melihatnya. Kemudian, beritahu daku kenapa uols perlu dipilih sebagai pemenang. - done

Keempat : Ceritakan apa yang uols tahu tentang Produk UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal. Penceritaan yang kreatif akan meraih markah bonus. - done


Hadiah Tambahan


Kelima : Sekiranya anda membeli UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal bernilai RM57, anda layak dinilai berasingan dan mendapat hadiah tambahan bernilai RM40 yang berupa produk UK Antivirus dan Bio Aura. Hanya perlu nyatakan nombor track Pos Laju yang uols dapat semasa penghantaran didalam entri uols sahaja. Pada yang belum membelinya, uols boleh order dan automatik uols layak untuk dinilai bagi hadiah tambahan ini. - note

Keenam : Sila tinggalkan komen di kotak komen entri ini dengan menyertakan link entri uols dan email address. - done

Friday, September 18, 2009

Salam Aidilfitri

Maaf Zahir dan Batin



Khas kepada pengunjung-pengujung blog ini. Semoga Syawal kali ini lebih bermakna dan lebih beerti kepada kita semua. Di sini saya sekeluarga ingin memohon maaf kepada sesiapa sahaja jika ada tersalah kata, terkasar bahasa. Sambutlah Syawal kali ini dengan sederhana, semoga sama-sama kita mendapat keberkatan dariNya. Bagi yang memandu, berhati-hati dijalan raya.
Salam Syawal....

Wednesday, September 9, 2009

Mufors 090909

Adakah sekadar ikrar?? Lu Pikirla sendiri..

Projek Lebuh Raya Utara Selatan (Plus) yang menyedari betapa seriusnya keadaan itu mengadakan kempen Malaysians Unite for Road Safety (Mufors) 090909. Ia dianjurkan bagi membolehkan kita semua berfikir sejenak serta berikrar untuk melakukan sesuatu bagi mengurangkan jumlah nahas serta kematian di jalan raya.

Berita Harian, Harian Metro dan New Straits Times menyokong usaha Plus itu dengan menghimpunkan selebriti pelbagai bangsa untuk sama-sama berikrar membendung kemalangan jalan raya. Bukan diri sendiri saja yang berusaha untuk mencegah kecelakaan itu, malah mereka turut menggesa orang ramai untuk turut sama menyatakan ikrar mereka di laman sesawang www.090909.org.my, bagi menyatakan sokongan terhadap usaha murni terbabit.

Kempen berkenaan jatuh pada 9 September 2009 bersempena dengan Mufors 090909. Semua rakyat Malaysia digesa untuk menyatakan ikrar mereka dalam mengurangkan kemalangan dan menyelamatkan nyawa pada hari terbabit, antara jam 9 pagi hingga 9 malam. Matlamat kempen selama 12 jam itu mungkin berjaya merubah suasana perayaan tahun ini kepada yang lebih baik.

Petikan di ambil dari sini. Adakah ia berkaitan dengan 1 Malaysia?? Entah..Pedulikah aku?

Bagi aku?? 090909..tiada yang istimewa. Sama seperti hari-hari yang lain. Aku masih lagi seorang hamba Allah, insan yang bergelar isteri dan ibu kepada sepasang cahaya mata. Surirumah yang tidak pernah lekang dengan kerja rumah, seorang ibu yang tidak pernah kenal erti perit...harap-harapnya sampai bila-bila..:) Walaupun tidurku tak pernah lena seperti orang lain. Seorang isteri yang cuba dan sentiasa mencuba menjadi yang terbaik untuk suamiku. Dan aku masih setia dengan rutin seharianku...Ada orang lain peduli?? (kecualilah my lovely hubby dan anakanda2 kesayangan ku yang selalu berdiri di belakang ku)..

Friday, September 4, 2009

Pulau Perhentian, Terengganu : 2009

Pulau Perhentian, Terengganu, Malaysia

Entry kali ni agak terkebelakang skit storynya. Tapi aku tetap nak letak kat blog ni. Sebagai memori indah aku dan keluarga.










(Kiri) Sewaktu menunggu boat datang.Depan yang dok jelir tu Chuman de enchemBoy. Belakang Chuman tula adik bujangku..Zack de machoMan..Macho ker? (Tengah) Ashiilah sempat lagi tidur di jeti (Kanan) Umar, Amrullah dan KakYong.Chuman...ghaib mana ntah masa nie...

Cuti sekolah yang lalu, aku dan beberapa ahli keluargaku telah bercuti ke Pulau Perhentian, Terengganu. Rombongan yang terlibat: aku sekeluarga, k.enon sekeluarga, adikku Emi dan Yana serta ayahku. Niat sebenar, sambil bercuti nak bercandat. Tapi memandangkan cuaca tak berapa elok, ditambah pula dengan penyertaan keluarga lain yang tak kesampaian, maka aktiviti mencandat sotong pun dibatalkan. Kami pergi pada 30 Mei - 1 Jun 2009. Ketika itu aku, adik-adikku serta ayahku sudah berada di Terengganu. Kakakku sekeluarga pula bertolak dari Kuala Lumpur-Terengganu pada malam 30 Mei. Perjalanan lebih kurang 5 jam lebih. Laju gak ni abg iparku bawak keta.










(Kiri) Abahku sedang menikmati pemandangan laut. Mak tak ikut, enjoy la abah dengan rokok-rokoknya nnt..hehe (Tengah) Amrullah dah selamat.. (Kanan) Umar pun dah selamat..Sehati sejiwa betullah dorang berdua nie..

30 Mei: Jam 05:15 kakakku sekeluarga tiba di rumahku di Kuala Terengganu. Sampai di rumah, anak-anak buahku tak tidur walaupun pagi masih terlalu awal. Tak sabar nak naik boat dorang kata. Jam 08:00 kami bertolak dari Kuala Terengganu ke Besut. Kitorang naik boat di Jeti Kuala Besut. Perjalanan dari KT-Besut lebih kurang 2 jam. Pada asalnya boat kami jam 10:00 tapi macam tak sempat jer coz keluar rumah pun dah lewat. Perut dah berbunyi minta diisi. Kami berhenti sarapan di Kuala Besut, makan nasi berlauk. Kami ambil boat jam 1:30. Jenuh gak menunggu lelama dengan askar-askar ni. Sampai tertidur-tidur anakanda Ashiilah. 2 orang askar yang agak aktif masa mula-mula nak naik boat, akhir kecundang di dalam boat. Siapa lagi kalau dua beradik lain mak lain bapak tue. Memang se'geng' betullah dorang berdua ni. Dua-dua macam robot bila boat bergerak laju. Last-last dua-dua tido... Selamat...










(Kiri) AcuYana, Amrullah dan Atok berjalan di Chalet (Tengah) Family kakakku (Kanan) Makan time.Yang tudung putih tu bibikIda, maid kakakku.

Jam 14:00 kami sampai di Arwana Perhentian Resort. Tengah hari kami makan di Restauran Fauna. Kitorang dah booking awal-awal kat restauran untuk 3 hari 2 malam bagi memudahkan sepanjang kami di sini. Ingatkan dekat dengan Arwana, rupanya punyalah jauh. Sempat lapar balik la orang kata. Dari direction yang diberi macam dekat jer..sebelah jer. Rupa-rupanya bukan sebelah jer.. lepas sebelah, sebelah lagi, lepas sebelah, sebelah lagi, lepas sebelah, sebelah lagi baru sampai. So untuk makan malam dan seterusnya kami minta pihak restauran hantar ke bilik. Nasib baik dorang setuju. Kami pun mudah, takyah turun cari makan. Lagipun ada budak-budakkan, mudah sikit.










(Kiri) Siapa lagi..Family aku la. (Tengah) Abah & Amrullah + PakTeh & Chuman tenagh berpossing (Kanan) Kakakku dan anak-anaknya Umar dan KakYong.Chuman...dekat bibikIda

Makanan dorang sedap, harga pun berpatutan. Memang berbaloi... Kami minta makanan dihantar di bilik 2003, bilik acuYana dan BibikIda. hehehe.. faham-faham jer la. :D Memandangkan semua masih keletihan, tidak banyak aktiviti yang kami lakukan. Sebelah petang, kami turun mandi di pantai dan kolam. Bukan setakat budak-budak yang excited, makcik ngan pakcik budak yang lebih-lebih (adik2 aku ler tu). Sebelah malam adalah aktiviti lepak dan borak di bilik. Bilik siapa lagi yang jadi mangsa, bilik acuYana dan BibikIda la. Sambil makan sambil lepak.










(Kiri) Naik boat nak pusing pulau (Tengah) Di Air Berani. Dorang dah buat elok-elok supaya pengunjung mudah nak ambik air. Yang keluar tula air tawar (Kanan) KakYong berenang di air berani..biar berani sikit pas ni..hehe

31 Mei: Selepas bersarapan pagi, aktiviti seterusnya Island Hopping. Kami di bawa pusing Pulau Perhentian Besar, Pulau Perhentian Kecil dan singgah sebentar di Air Berani. Air Berani ni merupakan air mata air yang keluar dari batu. Ia menjadi tempat para nelayan singgah mendapatkan air minuman. Air Mineral la ni. Walaupun di tempat yang bercampur dengan air masin, rasanya tetap tawar, tidaklah semasin air laut (di gigi pantai). Hebat sungguh kuasa Tuhan. Kami juga dapat melihat Sistem Kuasa Angin yang sedang diusaha oleh pihak TNB dalam menjana elektrik.










(Kiri) Pose di depan Arwana. Zack de machoMan..tetap control macho.. (Tengah) Bergambar dengan abahku. Amrullah...? mana lagi, sibuk main ngan sepupunya.. (Kanan) Berjalan-jalan di gigi pantai

Hari ni aku dan keluarga terpaksa pulang ke Kuala Terengganu kerana hubbyku terpaksa pulang ke Senawang, ada panggilan kecemasan. Tinggallah family kakakku, adikku dan abahku di pulau. Terlepas menu BBQ malam ni. Ish...frust..frust..:(. Disebabkan ahli semakin berkurangan, aktiviti snokling pun dibatalkan. hajat hubbyku untuk diving juga terpaksa dibatalkan. Kira betul-betul berehat di Pulau Perhentian la ni. Nasib baik ada kolam renang. Budak-budak ni ajak jer mandi kolam, selamat... Malam tu kakakku kata orang restauran hantar BBQ banyak giler. Yela, dorang tinggal 8 orang. Hantar BBQ untuk 13 orang makan. Masing-masing membuntal la malam tu.










(Kiri) Mandi manda di pantai (Tengah) Mandi manda di kolam pula.. (Kanan) cikEmi menunjukkan skil menyelam..awat tutup mata, bukakla baru cam Cena..:P

1 Jun: Ketika ini aku dah berada di rumah di Kuala Terengganu. Kakakku naik boat jam 11:00 ke tanah besar. Sebelum balik, sempat lagi mereka mandi pantai dan kolam se'round'. Sebelum balik ke KL, kakakku singgah dulu di rumahku di Kuala Terengganu sebab nak pi shopping kat Pasar Payang. Biasalah.. pompuan.. hehehe..:D Alhamdulillah, semua seronok dan selamat. Budak-budaklah yang paling seronok sekali. Adikku kata abahku pun berani jalan sorang-sorang di Pulau. Amboi..cuci mata yer abah.. :P Sesekali merehatkan diri. Insyaallah kalau ada rezeki nanti kita datang lagi, ganti aktiviti-aktiviti yang ter'batal' tu. Hehe..
Jumpa lagi...:D


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
` ` ` ` ` ihikhik ` ` ` menari ` ` gelakguling ` ` ` ` ` ` ` adus ` tension ` ` ` ` ` ` ` ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ''