Monday, November 17, 2008

Best Western, Merang Suria Resort, Setiu, Terengganu : 2008

Best Western, Merang Suria Resort, Setiu, Terengganu, Malaysia.


Entry kali ni aku nak cite sikit sewaktu kami bercuti di Best Western, Merang Suria Resort, Setiu, Terengganu. Asal-asalnya kami ingin berehat di Bukit Kluang Resort, Besut tetapi takde bilik. So hajatnya nak ke Sutera Beach Resort sebab kolam dia cantik. Sewaktu perjalanan menuju ke sana kami ternampak label Best Western, Merang Suria Resort. So hubby ku pun ajakla berhenti di sana saja kerana kami belum pernah menginap di sana. Manalah tau makanan dan kolam dia best. Kami memang suka survey kolam dulu kalau pi mana-mana. Kalau kolam dia best kemungkinan nak sampai lagi tu adalah ..heheh.. Ini hanyala percutian hujung minggu sahaja. Saja nak rehatkan badan sambil hubby ku merehatkan 'mesinnya' yang asyik bekerja. Kami sampai pun dah lewat petang. Yela dari Kuala Terengganu ke Besut lebih kurang 2 jam setengah. Pastu patah balik ke Setiu. Kalau ikutkan dari Kuala Terengganu ke Setiu hanya 1 jam lebih sahaja. Sebelum sampai ke resort, kami melalui Kem latihan PLKN. Masa ni aktiviti bebas kot, ada yang tengah lepak, ada yang tengah main bola dll. Sampai jer kami terus tengok kolam.


Bilik kami mengadap kolam. Perut pun dah lapar. Hubby pun terus order makanan. Pastu hubby ku bawak anakanda mandi kolam sekejap. Kolam dia cantik. Hehehe.. Pada sebelah malam kami hanya berehat sahaja. Esok dah nak check-out. Esok pagi-pagi selepas sarapan kami terus terjun kolam. Sarapan kat sini pun ok. Anakanda Amrullah adalah insan yang paling excited nak mandi kolam. Dia ni memang pantang jumpa air bertakung. Inikan pula kolam renang, tepat yang dia tunggu-tunggu. Masa sarapan lagi nak terlompat-lompat nak pi kolam. Dewan makan lak mengadap kolamlah katakan. Masa kami mandi adalah tiga beradik di dalam kolam tu, so Amrullah kira join sekali la.. Sukanya dia bila ada kawan mandi sekali. So korang yang ingin datang sini kira okla, mesti tak mengecewakan. Selamat beristireha.. Selamat cuti-cuti Terengganu...

video
Anakanda Amrullah dah leh kayuh kaki, tk lama lagi pandailah anak ibu n abah ni berenang er.

.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
` ` ` ` ` ihikhik ` ` ` menari ` ` gelakguling ` ` ` ` ` ` ` adus ` tension ` ` ` ` ` ` ` ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ''