Thursday, January 19, 2012

1stDay pi Sekolah

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

بسم الله الرحمن الرحيم

 

Tadika Iman Perkasa (Little Chaliphs)

Selamat tahun baru 2012. Dah lama tak update blog ni. Tapi sempat gak BW kadang-kadang. Ibu baru tau rupa-rupanya blog IbuZu ni ada pemanent silent reader. Anyway thanks 4 all of u. And kepada reader yang sudi meninggalkan jejak yakni komen thanks a lot. So IbuZu rasa nak bagi something la kat reader yang meninggalkan jejak terbanyak iaitu cikKema. Kepada cikKema klau anda baca entry ni sila sent add anda untuk hadiah misteri yang tak tau apa lagi ni..hehe. To all readers, rajin2la tinggal jejak, mana tahu tahun depan giliran anda pula.

Tahun ni anakanda Amrullah masuk 5 tahun bermaksa akan bermulalah episod ke sekolah. Mula-mula risau gak..almaklumlah along mana pernah ditinggalkan. Boleh ke tidak nak tinggal kat sekolah. Sampai petang lak tu. IbuZu ambil full day coz sekolah tu satu sessi je, pagi. Sebelah petang dier akan ajar agama..etc ngaji, solat dll. Memang masa sessi persekolahan dia dah ajar tapi belah petang lebih khusus lagi. So tak perlulah IbuZu cari tempat ngaji pula. Kira sekali jalan. Alhamdulillah, skrg dah masuk minggu ke3 anakanda dah semakin suka kesekolah. Along kata "teacher banyak mainan"..hehe ada makna rupanya. Cuma masa hari ke3 aritu je dia taknak ke sekolah. Katanya ada budak jahat pukul dia. Tapi the next day n so on semuanya kembali normal. Mungkin mula2 semua dalam keadaan kelam kabut lagi. Teacher pun tak brape prihatin lagi kot. Ibu harap anakanda akan terus menuntu ilmu dan dilindungi olehNya walau di mana anakanda berada. Oleh sebab Amrullah be good boy, abah hadiahkan....

jeng..

jeng..

jeng..

Kereta mcQueen

saje pembakar semangat orang kata... belajar rajin-rajin ye anakanda Amrullah..

Pesanan ibu dan abah..

"Jadi la orang berilmu yang cerdik pandai ..jangan jadi orang yang berilmu, pandai tapi tak cerdik."

1 comment:

AkmaFaizal said...

wah2...nak bagi hadiah misterilah plak..adeh2..terharunyeee..miahaha..thanks n Alhamdulillah..

Sama2lah kite doakan, anak2 kite jadi orang yang berilmu, berakhlak mulia, baik budi pekerti,cerdik n pandai seperti rasulullah s.a.w..Insya Allah Amin..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
` ` ` ` ` ihikhik ` ` ` menari ` ` gelakguling ` ` ` ` ` ` ` adus ` tension ` ` ` ` ` ` ` ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ''