Monday, February 4, 2013

Tanggal Tali Pusat

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

بسم الله الرحمن الرحي


2 Feb 2013, tali pusat anakanda Aqiilah dah tanggal. Mesti anakanda rasa lebih selesakan. Kalau tak rasa ada benda je kat atas perut tu. Pusat anakanda pun tengok kering elok. Sekarang proses nak bersihkan pusat anakanda sikit-sikit. Bila tali pusat tertanggalkan, pusat macam ada taik pusat orang kata. Kene bersihkan sikit-sikit. Harini pi check kuning anakanda. Biasalah bila nurse gomen datang check, nampak kuning sikit suruh check darah. Kami pi klinik pakar kanak-kanak je. Dr tu tengok kulit, kata sikit je ni. Tak check darah pun takpe. Tapi biasalah gomen, nurse tu suruh juga ambik  bacaan. Tu la masalahnya, klau tak report kelahiran kat klinik kesihatan gomen, dia bising, suruh report. Bila dah report macam-macam la nak nyer. Alhamdulillah, kuning anakanda 128 so dr kata tak perlu check lg. Rendah je ni..Kalau tak kesian anakanda asyik nak kene cucuk ambik darah.. Anakanda Amirrullah pun dah mula nak datang kat adik dia. Nak cium lah..peluk lah. Siap nak angkat pulak. Ish..ish..

 Sayang adik Aqiilah..

First time dapat snap gambar aqiilah senyum..gembira ye tali pusat dah tanggal.

5 comments:

Nur Audy Zakaria said...

yeahhhhh.... sangat comeyyy lor aqiilah.. syg dia.. :) tq ibu uploadkn baju baru dia...

iu rf said...

cantiknya bb senyuuuummmm! tenang tengok bb ni,....

zueyie said...

Audy : Tq kembali..:)
IU : betul..sgt tenang tgk bb kan..alhamdulillah

AkmaFaizal said...

cepat juga tanggal tali pusat, siap senyum gumbira lagi..comey2..hai trasa camm nk tambah lg..
haibbb..tunggu tahun dpn laaa..hehe

zueyie said...

takyah tggu tahun depan pun ok je kot..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
` ` ` ` ` ihikhik ` ` ` menari ` ` gelakguling ` ` ` ` ` ` ` adus ` tension ` ` ` ` ` ` ` ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ''