Thursday, March 21, 2013

MAS vs AirAsia

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

بسم الله الرحمن الرحي


Baru-baru ni kawan mrAbah bagitu harga MAS sekarang dah murah. Malah lebih murah dari AirAsia. Biaq betul. Kami yang sememangnya dah lama menunggu berita begini sangatlah berbunga-bunga di hati. Sekali betul da... Kami compare hari, tempat dan masa (test dibuat beberapa kali untuk beberapa tempat, waktu, hari berlainan) yang sama antara 2 syarikat penerbangan ini, memang MAS lagi murah. Aku sebenarnya memang lebih selesa menaiki MAS berbanding AirAsia. Anak kapal  MAS lebih kemas, helpfull dan friendly. Personality anak kapal MAS pun nampak lebih elegent. Takdela rambut mengerbang. Kuku panjang bagai. Terminal pun lebih selesa. Cuma disebabkan harga MAS yang lebih mahal dari AirAsia membuatkan kami memilih AirAsia untuk travel. Cuma bila budget lebih sikit baru kami akan memilih penerbangan selain AirAsia seperti MAS atau Singapore AirLines. Tapi selalunya Singapore AirLines coz dia masih lebih murah dari MAS. Kalau harga begini dikekalkan, kami akan menjadi antara pelanggan tetap MAS. Mengikut perancangan kami akan menaiki penerbangan pertengahan tahun ni. Kalau nak naik balik pun lepas-lepas tu la ye. Harap2 harga begini kekal sampai bila-bila. Paiti..

p/s: Kepada anak-anak kapal, rajin2lah senyum bila bertugas. Tiket mahal tau...Senyuman kan sedekah, bukan kene bayarpun..

3 comments:

Anonymous said...

You сan сertаinly ѕеe
yоur expertise in the агticlе уοu ωгite.
The seсtor hopeѕ fоr eνen mοrе passіonаte writers such
as you who агen't afraid to say how they believe. At all times go after your heart.

my webpage short term loans

Ezara Hisham said...

Saya lagi suka travel dgn MAS. Seat da ditentukan, tak payah nak rebut. Ade mknan even hanya kacang. Kalau buat promotion, sampai boleh naik bisnes class lg.

Ezara Hisham said...

Saya lagi suka travel dgn MAS. Seat da ditentukan, tak payah nak rebut. Ade mknan even hanya kacang. Kalau buat promotion, sampai boleh naik bisnes class lg.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
` ` ` ` ` ihikhik ` ` ` menari ` ` gelakguling ` ` ` ` ` ` ` adus ` tension ` ` ` ` ` ` ` ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ''