Sunday, January 17, 2010

Medan,Indonesia:Jul 09' (Day4,5)

Medan, Sumatera Utara, Indonesia.













(Kiri) Makan di Baselo. Air yang ada coklat-coklat sikit tue la air avocado. (Kanan) Makan malam. Masa ni Amrullah dah demam kuat. Anakanda asyik nak lekat ngan ibu jer. Sampai ibu nak makan pun anakanda tetap tak nak ngan abah, so baringla atas riba ibu.

Hari 4
: Medan
Selepas sarapan dan check-out, perjalanan diteruskan ke Medan semula. Sebelum sampai di hotel, kami singgah di kedai menjual pakaian, kain dan telekung. Aku beli kain pasang dan telekung sehelai. Telekung murah beb. Kami check-in semula di Hotel Danao Toba International. Hari ni Anakanda Amrullah demam. Waduh-waduh..panas lak tue. Aku dah takde mood nak berjalan. Selepas makan tengah hari di Pondok Lesehan Baselo (makanan dan air avacado paling best), Ali membawa kami ke pekan medan dan pasar. Aku tak ikut sama. Aku sekeluarga terus ke hotel memandangkan anakanda yang tak sihat. Nasib baik mak dan abah ada, boleh tolong jaga Ashiilah. Sebelah malam pula kami makan di Restoran Minang Nasi Padang. Selepas balik ke hotel, hubby keluar dengan Ali untuk cari ubat Amrullah.














(Kiri) Bandar di Medan (Kanan) Mandiri nama salah satu bank Indonesia.

Hari 5
: Balik
Alhamdulillah, demam anakanda semakin kebah. Malam semalam panas sangat, sebelum menggigil hubby mandikan anakanda dengan air sejuk untuk menurunkan suhu badan. Flight jam 11:00. So masih sempat shopping di airport. Habiskan apa yang patut..hehe. Overall, holiday yang best.. Aku bagi 4/5 bintang.

Hajat yang tak kesampaian...
1. Nak tengok dive coint tk dapat coz dah takde. Ali kata kerajaan yang stop sebab bahaya.
2. Nak tengok batu gantung (batu berupa manusia yang kaki tergantung) pun dah takde. Akibat hakisan air, batu tu dah tak nampak bentuk manusia.

5 comments:

Syuhairah said...

best nya jalan-jalan.... boleh lupakan segala kekusutan tu...

zueyie said...

betul..betul..sesekali merehatkan diri bagus jugak kan..:)

akmafaizal said...

bestnyer...bilala aku bole jalan2 macam ko ye..hmm..blom ade rezzeki melimpah lagi :P

zueyie said...

akma: insyallah. ada tu rezeki anak2..yang penting jgn putus berusaha dan berdoa..paiti..paiti..

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
` ` ` ` ` ihikhik ` ` ` menari ` ` gelakguling ` ` ` ` ` ` ` adus ` tension ` ` ` ` ` ` ` ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ''