Wednesday, February 24, 2010

Baby Crying Contest

Baby Crying Contest by KakPah

Dah lama sangat rasanya tak join contest. Merajuk sebab tak pernah menang??? Taklah..cuma tak berapa ada kesempatan nak berblog lama-lama sejak akhir-akhir ini. Apa lagi nak ber'contest'. Kali ni aku nak join contest yang dianjurkan oleh kakPah. Cuba nasib. Meh la kita pakat ramai-ramai memeriahkan suasana. Simple jer syaratnya...

NAMA: Nurul Ashiilah Binti Mohamad Sabri
UMUR DALAM GAMBAR : 11 Bulan
UMUR SEKARANG : 1 Tahun (17 Feb 2010)

Gambar di ambil masa dalam keta. Kesnya, apa lagi klau bukan disakat oleh si abang. Tengoklah masih bergenang air mata Ashiilah. Hidung pun dah merah. Sian adik.. Dulu masa bulan pertama kelahiran, ashiilah memang agak suka nangis. Ntahla kenapa. Alhamdulillah, bulan-bulan berikutnya tabiat kuat nangisnya hilang. Sekarang Ashiilah lebih suka tersenyum. Dah tak cengeng lagi..

Syarat peraduan:

1. Jadi follower Auladjannah - done
2. Copy gambar di atas, letakkan di sidebar dan terus dilinkkan ke N3 ini.- done
3. Letakkan link kakpah di blog anda.- done
4. Letak gambar anak anda, anak saudara anda, cucu anda, cucu saudara anda, kalau ada cicit pun boleh juga. Anak mestilah berumur 1 hari hingga 1 setengah tahun semasa gambar itu diambil. - done
DAN GAMBAR ANAK ITU MESTILAH GAMBAR SEDANG MENANGIS
(berita baik: Sekiranya anak anda sekarang berumur 3 tahun ke bawah, dan gambar menangis itu diambil semasa umurnya 1-1 1/2 tahun, anda boleh menyertai kontes ini. Syaratnya, letak gambarnya yang terkini sebagai gambar tambahan)
5. Letak nama dan umur anak semasa gambar itu diambil. Letak umur sekarang. Buat satu entry ringkas mengenai anak itu. Kalau nak buat panjang pun, terpulanglah. Tidak ada markah tambahan. - done
6. Tinggalkan jejak dan link anda di ruang komen.- done
7. Pemenang akan dipilih berdasarkan kecutetan(oopps) anak dan kekreatifan gambar itu diambil.- noted

6 comments:

kakpah said...

salam. kakpah datang tengok nurul. dah dinner?

zueyie said...

terima kasih kakPah sebab sudi singgah...Nurul dah dinner dah..smlm..heheh..:)

Syuhairah said...

salam kak zue...

asyik jalan-jalan je kak ye... best tul...

da said...

kolam kt bilik sendiri..ohhh itu sunggoh bagus dan best!

zueyie said...

da: best..memang best..try la p skali..memang tk rugi da..berbaloi2..

zueyie said...

chu-a: sementara anak2 tk skolah leh la jln2..nnt anak2 dah skolah terbatas skit nk jln2...hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
` ` ` ` ` ihikhik ` ` ` menari ` ` gelakguling ` ` ` ` ` ` ` adus ` tension ` ` ` ` ` ` ` ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ''