Tuesday, February 2, 2010

Le Paris Costa-Rica, PD: Dec '09

Le Paris Costa-Rica, Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia.













(Kiri) Gambar diambil dari bilik (Kanan) Posing-posing anakanda bersama atuk dan cikEmi

End of 2009, kami sekeluarga berehat di Le Paris Costa-Rica, Port Dickson, N9. Kira cuti penutup la tu. Jalan-jalan Port Dickson lagi. Alang-alang duduk di PD, bercuti kat area N9 jerla. Tahun depan belum tentu lagi tinggal di sini. Tempat yang menarik. Nak pergi pun mudah. Ikut jer signboard. Le Paris Costa-Rica terbahagi kepada 2 bahagian, hotel dan apartment. Hubby telah membuat booking apartment 3 bilik kerana kami bawa sekali bonda, ayahanda dan adinda-adinda. So sesuailah 3 bilik. Ada juga apartment 1 bilik dan 2 bilik. Cuma keadaan dalam apartment tu macam kurang dijaga sedikit. Keadaan lift juga hanya sederhana. Terlepas pandang mungkin..hehe (jawapan standart). Kolam dia cantik. Ada gelongsor air untuk budak-budak. Tapi entah kenapa kali ni, anakanda Amrullah takkan masuk kolam. Puas di tarik Acu dan cikEmi, tapi amrullah tak nak juga.












(Kiri) Cubaan cikEmi dan Acu memujuk Amrullah masuk kolam (Kanan) Ashiilah memang suka main air.Gumbiranyaaa

Kedudukan bilik kami pun strategik. Hujung sekali. Angin kuat sangat haritu. Sejuk..tak payah on kipas. Yang kurang best sikit, masa kami di sana terlalu ramai orang coz ada Persatuan mana ntah buat kursus di sana. Penuh dengan budak-budak sekolah. Campur pula dengan kakitangan Bank Rakyat. Tak termasuk lagi dengan yang datang sendiri. Bayangkanlah. Ish..ish.. aku kalau dah ramai sangat tak berapa gemar gak. Serabut sikit. Lagi-lagi masa breakfast. Kami turun breakfast agak lewat sikit dengan harapan tak sekali dengan group tu. Tapi masih tiada meja bersih untuk kami duduk. Kakitangan hotel tak sempat nak kemas agaknya. Makanan pun tak berapa menarik pagitu. Pagi tu hajat untuk mandi kolam sebelum check-out tidak kesampaian kerana hujan. Alamatnya mandi 'kolam' kat bilik jerla anakanda-anakanda. Aku bagi 3/5 bintang (penginapan+makanan) untuk Le Paris Costa-Rica. Apa-apa pun terima kasih banyak-banyak kepada en.Hubby coz bawa kitorang berehat di sana. Terima kasih daun keladi, lain kali bawak la kami jalan-jalan lagi..:D. Sayang abah..muaararrrhhhh. Dari ibu, amrullah dan ashiilah.












(Kiri) Posing-posing (Kanan) Tengok lift tu. Tengok luaran pun dah tau. Angin kuat sangat masa ni. Nasib baik tudung nenek tak terbang. hehe

Maklumat Lanjut sila layari http://www.leparisresorts.com/

p/s: Rasanya dah di'rakamkan' semua kenangan percutian kami sepanjang tahun lepas kecuali ke kampung en.Abah. Yang tu kira halal jerla. Kalau ada masa nnt aku karang er. Mahu 6-7 entry baru siap. hehe..Da

4 comments:

icham said...

wah, bercuti lagi?? syok betul.. mmg betul2 kne berterima kasih pd husband nih..

zueyie said...

cuti jgn tk cuti icham..betul..betul..sgt2lah berterima kasih coz klau tk, tk merasa la aku nk kemana2..hehe:)

akmafaizal said...

zue best aaa hubby dia masyuk n bole p bercuti bila2.lainla cam kiteorg ni,suami bekerja n kna apply cuti huhu :P

zueyie said...

tu semua kan rezeki..keje sendiri ker..kerja mkn gaji jer..org kata klau ikhlas krn tuhan utk family, pasti dimurahkan rezeki dan peluang.tp klau keje niat tuk diri sendiri tu yg slalu tk cukup n busy memanjang..ko pum murah rezeki,anak dah 3 dah..hehe.:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
` ` ` ` ` ihikhik ` ` ` menari ` ` gelakguling ` ` ` ` ` ` ` adus ` tension ` ` ` ` ` ` ` ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ''