Thursday, June 10, 2010

Cara Meningkatkan Traffic Blog Anda

Bagaimana Nak Meningkatkan Visitor di Blog anda


Tips ini aku dapat dari Syuzana. Jom kita cuba untuk melihat kebersanannya. Tak salah mencubakan. Thanks kepada anda dengan tips ini.

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.
1. Cara hidup baru abad 21
14.syuzana
15.zueyie (blog aku ni)

PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

***So urutannya jadi mcm nie....

Nmpk x? Mcm ne care ye..mule² x fhm gak..lelame..agak syok..mcm main ''enjet² semut sape sakit naik atas''..(lebih kurang la)..

Klu korg wat nnt korg dok bwh blog aku..pastu yg no 1 korg delete..makin lame makin keatas..

4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Kita sama-sama cuba jaya okk….
Selamat mencuba!!!


3 comments:

akmafaizal said...

Cara ni cam cik puan seti pernah wat..rasa cam berjaya gakle..sebab ramai dh follower dia..hehe :P

erm..BeMie'World n Blog Hanz tu adik beradik. Blog derang pun ade gak..glamer la pas nih ngeh3

zueyie said...

oo..yeke..aku nk try test lak..jd ke tak.hhehe..
hadiah ko dah smpai?
duaa beradik u ko kenai er...bagus2..dunia blogger..pusing2 jumper gak akhirnya..

akmafaizal said...

Alhamdulillah, thanks Zue. suka sgt. nnt nk wat n3 tp gambo2 tak upload lagi..hehe :P

BeMie tu je dah lama aku kenal.sblom kawin lagi.blog Hanz tu bukan adik dia da..aku yg tersilap andaian..huhu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
` ` ` ` ` ihikhik ` ` ` menari ` ` gelakguling ` ` ` ` ` ` ` adus ` tension ` ` ` ` ` ` ` ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ''