Tuesday, December 4, 2012

Ihtifal Day Little Caliphs 2012

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

بسم الله الرحمن الرحي


Hari Ihtifal adalah Majlis Akhir Tahun / Konvokasyen untuk kanak-kanak 6 tahun. Kebanyakkan acara adalah persembahan dari pelajar-pelajar tadika. Cute sangat dorang ni kan bila buat persembahan. Macam-macam ragam. Sian lak tengok cikgu duk tepi bagi arahan..bersungguh-sungguh. Good work teacher..tabik. Bukan senang nak control kanak-kanak ni. Perlu kesabaran yang tinggi. Anakanda Amrullah buat 2 persembahan. Persembahan pertama disertai semua student 5 tahun. Nyanyi lagu Islamic..Tajuk apa ntah..hehe..Amrullah pakai huruf 'O'. Persembahan kedua anakanda nyanyi lagu Mandarin dengan 4 kawan yang lain. Patutlah kat rumah haritu anakanda asyik nyanyi lagu cina je. Bila ibu tanya dia nyanyi apa..dia cakap 'lagu anak harimau'. Ibu tanya anakanda nak buat persembahan  ke nanti. Dia kata 'takla..teacher suruh nyanyi je'. Tapi masa anakanda Amrullah buat persembahan ibu tak tengok, mrHubby je tengok + tangkap gambar + video (yg tak jadi sbb masalah teknikal) coz anakanda Amirrullah tido. Ibu tunggu kat keta je. Ibu sempat tengok persembahan terakhir je. Persembahan beramai-ramai. Adalah speech mengenangkan jasa ibu dalam membesarkan anak-anak. Pastu student akan bagi bunga kat ibu masing-masing. Terharu pulak..sejak ngandung ni memang sensitif sikit ibu..hehe. Tq anakku. Jadi khalifah Allah yang soleh ye..






2 comments:

AkmaFaizal said...

Owh...bunga tu Amrullah yg bagi. So Sweet..hehe :)

zueyie said...

Aunti kema nak??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
` ` ` ` ` ihikhik ` ` ` menari ` ` gelakguling ` ` ` ` ` ` ` adus ` tension ` ` ` ` ` ` ` ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ''