Monday, December 10, 2012

Semakin Manisss...

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

بسم الله الرحمن الرحي



Lama dah rasanya tak wat entry tentang anak dara ibu sorang ni. Sekarang dah semakin besar, makin manis seperti gula..hehe. Bukan ibu kata, orang kata. Alhamdulillah. Anakanda Ashiilah sekarang dah pandai jaga adik. Makin cerdik, makin panjang akalnya..eemmmm. Kalau dulu suka benar ngusik adik Amirrullah. Bukan setakat adik, along pun diusiknya. Sekarang nampak lebih matang. Mungkin sebab dah nak jadi kakak kot. Ashiilah selalu kata 'ibu, kakak nak adik girl. Along dah dapat adik boy'. Setiap kali anakanda kata mcm tu, ibu akan suruh dia doa kat Allah. "Kakak doalah. Cakap 'Ya Allah, kakak nak adik girl. Amin'. ". Dulu masa mengandungan Amirrullah pun ibu ajar Along doa macam tu coz masa tu along nak sangat adik boy. Kakak tak pandai minta lagi. Masa tu kan anakanda Ashiilah kecil lagi. Hai..macam-macam anakku ni. Tapi bila diingat-ingat semula lucu juga perangai anak-anak ni. Ibu memang tak pernah tanya jantina anak. Mr.Hubby tak kasi, tak surprise katanya. Terima apa sahaja rezeki yang diberiNya. Insyaallaah, kita tunggu ye kali ni dapat girl ke boy..Tunggu...

2 comments:

AkmaFaizal said...

So suweet...dh pandai bergaya plak tu.

Macam anak2ku, diorg mmg nak adik boy..konon2 nak kasi balance. tup2 dpt girl...udahnye diorg ckp, mungkin sbb nakkan sgt adik boy tu yg dpt girl..next klau ibu mgandung lagi diorg nk wish baby girl plak.mana tau dpt boy...erkk...cengitu plak kan.

samala...Akma pun terima je rezeki yg Allah nk bg. Dia je yg tau, mampu ke dak..uruskn anak2 ni semua. :)

zueyie said...

tu maknanya nak kena peggy lagi la cikKema..Harap2 mampulah nak urus anakanda4 nnt..insyaallah.:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
` ` ` ` ` ihikhik ` ` ` menari ` ` gelakguling ` ` ` ` ` ` ` adus ` tension ` ` ` ` ` ` ` ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ''