Monday, October 12, 2009

@ Si Comel Berbaju Raya Contest

@ Si Comel Berbaju Raya Contest


Nampaknya entry kali ni bercontest lagi ibu Amrullah dan Ashiilah ni. Sejak menceburi 'bidang contest' ni asyik rasa gatai tangan jer nak join. Biaq tak pernah menang pun. Kuikuiikui..:D. Takpe, semangat tuk join memeriahkan suasana tu yang penting. Hehe..:P. Contest Si Comel Berbaju Raya ini dianjurkan oleh BabyIbu. Ada 2 kategori, Kategori A (Boys) dan Kategori B (Girls). Kali ni aku try join kedua-dua kategori. Mana tahu ada rezeki anakanda. Contest ini disponsor oleh Gin & Jacqie,Sherry, eoe Online, leanalittleshop, TH , Mia dan Niko Tapi anakanda tkdelah gambar posing proper ngan baju raya. Harap-harap BabyIbu masih leh terima pakai gambar-gambar di bawah ni.

Kategori A (Boys)

Nama : Ahmad Amrullah B. Mohamad Sabri
Umur : 2 tahun 2 Bulan

Tahun ni anakanda Berbaju Melayu Johor. Tema Biru. Beli siap jer masa balik Kuala Terenganu aritu. Gambar di ambil di dalam kereta, on the way balik ke Besut,Terengganu dari Kuala Terengganu. Tengoklah siap berbekalkan kuih raya lagi. Masa ni ibu nak minta ckit kuih bijan tu tapi anakanda Amrullah tak kasi, tu yang muncung jer tu mulut. Kuih peberet ibu tue.

Kategori B (Girls)


Nama : Nurul Ashiilah Bt. Mohamad Sabri
Umur : 7 Bulan 3 Minggu

Ni lak gambar Ashiilah masa tengah tunggu ibu bersiap. En.Abah yang snap gambar ni. Biasalah anakanda2 dan abah siap dulu, ibu siap kemudian. Agaknya apalah yang difikirkan Ashiilah tue. Tengah duk berkira-kira duit raya yang bakal diterima kot. Almaklumlah, ni kan kali pertama Ashiilah menyambut raya. Baju tue dijahit oleh nenek Ashiilah. Terima Kasih nenek. Terima kasih daun keladi, tahun depan jahitkan lagi leh....:D

Sebagai hiasan... Ni la di antara aksi dua beradik di dalam kereta sebelum sampai Besut. Senang hati ibu bila tengok si Along dah panda jaga si Adik. Kalau dulu along jeles-jeles, sekarang dah leh jadi kawan bermain. Layan...


Cara Penyertaan
Pertandingan dibahagikan kepada Kategori A (Boys) dan Kategori B (Girls)
  • Pertandingan dibahagikan kepada dua fasa:
  • Fasa 1: 23 September 2009 – 15 Oktober 2009 - Semua peserta submit gambar Si Comel Berbaju Raya.
  • Fasa 2: 16 Oktober 2009 – 31 Oktober 2009 - Top Ten akan dipilih. Pemenang akan dipilih berdasarkan undian.

Syarat Penyertaan

  • Jadi Follower BabyIbu dan add BabyIbu dalam bloglist anda-done
  • Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini - done
  • Membuat entri mengenai contest ini diblog anda - done
  • Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda berbaju raya (berbaju raya = baju kurung/baju melayu) - done
  • Sila nyatakan nama si comel dan umurnya - done
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan semua sponsor (no link back will be disqualified) - done
  • Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.- done
  • Klik sini untuk Q &A

Hadiah

Bagi Kategori A:

Hadiah Pertama
-Casual Meg daripada Gin & Jacqie
-Necklace by S daripada Sherry
-120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online
-RM30 Gift Card daripada leanalittleshop

Hadiah Kedua
-Reversible gemstone ring imported from US daripada TH
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Ketiga
-Eyeko: Silver shopper (imported from UK) daripada Mia
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Bagi Kategori B:

Hadiah Pertama
-Colorful Sally daripada Gin & Jacqie
-Pretty Birdie Earrings daripada Niko
-120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online
-RM30 Gift Card daripada leanalittleshop

Hadiah Kedua
-Reversible gemstone ring imported from US daripada TH
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Ketiga
-Eyeko badges and postcard set (imported from UK) daripada Mia
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Misteri
Terdapat hadiah misteri khas untuk referrer terbanyak sepanjang tempoh contest (diadili guna Google Analytics)..more info

2 comments:

c a b b i e n a said...

comellll sgt ashiilah dlm gmbar tu...
:)

azzamoro said...

good luck for this contest..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
` ` ` ` ` ihikhik ` ` ` menari ` ` gelakguling ` ` ` ` ` ` ` adus ` tension ` ` ` ` ` ` ` ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ''