Saturday, October 24, 2009

Streamyx oh.. Streamyx

TMNet Oh.. TMNetAdus..tak abis lagi masalah line internet kat tempat kita ni. Lepas satu, satu.. Dahlah support pun cam 'yang ado jer'.. Kata peneraju teknologi. Acu cuba try test banding teknologi internet kita ngan negara Korea? Janganlah wat perbandingan ngan negara eehhmmxx. Ambiklah contoh terbaik kalau kita nak jadi di antara yang terbaik. Geram gak esei di buatnyer. Ni nak story skit, bukan nak menjatuhkan mana-mana pihak, sekadar pengajaran dan pembelajaran kepada 'mereka' yang nak belajar . Baru ni line internet rumah kong. Paling tensen skali hubby ku la. Dia mana leh wat kerja klau takde internet. So dia pi la buat aduan kat telekom pasal streamyx kat rumah takleh access internet. Hubby dah kata port telekom rosak rasanya coz line telefon ada. So dorang kata paling lewat 2 hari, coz nak kene siasat dulu baru ambil tindakan. Okla, 2 hari hubby ku terima. Hari ketiga masih tiada khabar berita. Hubby dah berbulu. Selalu sangat wat 'janji-janji manismu' dorang ni. Langkah seterusnya perlu diambil. Hubby pun watlah aduan kat BPA (Biro Pengaduan Awam). Test skali berfungsi ker tak BPA ni. Takut indah khabar dari rupa. Pagi buat laporan ke BPA, petang tu call slalu orang TMNet. Rupanya pihak BPA dah menyusul masalah ni kat dorang. Kira BPA bukan sekadar indah khabar jerla. Pihak TMnet yang call pun cakap 'lembut mak oii'. Klau dari hari tu camni kan bagus. Baru la orang respect. Esoknyer pepagi wakil tmnet dah datang rumah, check. Hubbyku dah cakap port dorang rosak tak caya nak gak check. Lantak korangla, janji masalah ni diatasi dengan segera. Lepas check pakcik tu pun bgtau, port kitorang ni masalah. (kan esei dah khoba tak cayo, inget esei ni buta teknologi sangat ko). Tak lama pastu, dorang call lagi, suruh check. Alhamdulillah, dah ok. Anyway thanks 2 pakcik streamyx. So pasni klau ada apa-apa masalah aku akan terus ke BPA, baru dorang ni nak bertindak, klau tak ambil lewa jer. Camno la nak maju. Bukan nyer kite guna free. Bayar tau, full payment lak tu. Bukan ada discount pun. Korang pklah sendiri..

2 comments:

misshannan said...

pakai la broadband...senang skit nak bwk ke mana2

zueyie said...

broadband memang ada, aku guna maxis ngan hubby aku guna celcom. tp tuk wat keje tk sesuai asyik putus tiba2, slow lak tue..lagi la hangin hubby aku...:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
` ` ` ` ` ihikhik ` ` ` menari ` ` gelakguling ` ` ` ` ` ` ` adus ` tension ` ` ` ` ` ` ` ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ''