Wednesday, April 7, 2010

Corus Paradise Resort, PD, N9.

Corus Paradise Resort, Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia :Jan 2010

Entry kali ni aku nak cite sikitlah pasal Corus Paradise Resort, PD, N9. Lama dah kitorang pi. Biasalah, aku memang slalu wat n3 selepas berbulan-bulan pi..heheh. Jangan marah. Seperti biasa masih lagi mood cuti-cuti di area Port Dickson.. sebab dekat sebenarnya.. hehe. Nak pi jauh-jauh en.Hubby banyak keje. Tapi nak berehat jugak. So dekat-dekat pun jadilah, sambil berehat ambik pengalaman.












(Kiri) Lagun Buatan (Kanan) Anakanda Amrullah kusyuk tengok burung.

Hotel Corus terbahagi kepada 2 bahagian, hotel dan apartment. Management dier pun lain-lain, tak sama. Dulu Corus ni antara hotel yang tak disyorkan. Kalau kita view komen-komen kat internet pun ada. Tapi disebabkankan harganya yang agak murah, ia tetap menjadi pilihan orang ramai. Tapi haritu hubby dah tanya pihak hotel, dier kata sekarang pihak pengurusan dah tukar. Dulu dorang memang ada masalah pengurusan sikit, sekarang dalam proses baik pulih. Step by step katanya. So takpalah kita try la duduk, mana tau kot-kot dah ok. Kalau dilihat dari luar memang nampak dah cantik. Lagun buatan dier pun dah ok. Dulu orang kata macam paya. So kami pun check-in untuk dua malam. Pemandangan dari bilik pun cantik. Kolam dier pun cantik. Di sini juga ada mini zoo. Channel Tv pun dah banyak dan clear (Dulu orang kata channel sikit, dan siaran pun tak clear). Bilik dan toilet pun dah bersih dan tak berbau. So far so good. :) Nak dijadikan cerita, malam tu entah kenapa aircond bilik kitorang tiba-tiba kuar air. Pastu kejap-kejap mati. En.hubby dan anak-anak dah mula tak selesa. Yela.. panas. Pagi esok lepas sarapan, kitorang check-out. Tak jadilah nak tidur 2 malam. Nampaknya pihak pengurusan masih perlu membuat pemantauan dengan lebih teliti walaupun secara kasarnya banyak yang dah diperbaiki. Itu 3 bulan yang lalu, harap-harap sekarang dah ok. Tapi untuk kami ke sana semula eemm.... tak dah kot. Kalau korang nak cuba bolehlah. Cuti-cuti Malaysia...


















(Kiri) Anakanda Ashiilah..gumbiranyaaa.. (Kanan) Anakanda Amrullah tengok kumbang tu..

Untuk maklumat lanjut sila klik http://www.corusparadisepd.com/

4 comments:

nurulayuni said...

wahhh seronaknye bcuti yea zue..dkt2 pon jd la kan..

nurulayuni said...

wahhh seronaknye bcuti yea zue..dkt2 pon jd la kan..

zueyie said...

seti : ye betul....hehe..:)

x puas hati!! said...

Pada aku plak soe 2 say mmg x bab kolam time nk mndi kne pakai swim suit syrtnye x bleh pakai bj aah ape kejadah owg pompun melayu nk pakai bikini nk bli swim suit agk2 la mhl siot ntahla aku da pegi bnyk hotel yg power tp ok je tp yg ni hmmmm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
` ` ` ` ` ihikhik ` ` ` menari ` ` gelakguling ` ` ` ` ` ` ` adus ` tension ` ` ` ` ` ` ` ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ''